sobota 8. října 2016

Poslední den v Bedugul, botanická zahrada



Ráno si půjčujeme skútr a vyrážíme směr botanická zahrada. Ta se rozprostírá na kopci a má rozlohu 154,5 Ha. Zahrada je docela udržovaná, ale sem tam se najdou na zemi nějaké plastové obaly. Do zahrady jsme byli nalákáni tištěným průvodcem. Dočetli jsme se, že v zahradě má být 450 druhů orchidejí a na ty jsme se moc těšily. Ovšem my jsme procházeli zahradou po sezóně, takže jsme potkali tak max 4 kvetoucí. V zahradě je pár pavilonů a tematických oblastí. Pavilony například s kaktusy, orchidejemi, begoniemi a oblasti s růžemi, vodními rostlinami a bambusy.
















V zahradě nás zastihl déšť, tak jsme asi 30 minut trávili pod stříškou a poté se s mírným deštěm vydali na další pochůzky.


V zahradě je také možné vidět Giant tree, který je více než sto let starý.






 
 







 
Po prohlídce zahrady jsme se vydali na objížďku dvou jezer, které jste mohli vidět na mapce u předchozího článku. Po cestě jsme potkali skupinku opičáků, políčka s hortenziemi a skvělá vyhlídková místa na jezera.





Po cestě na zpět do hotelu jsme poprvé tankovali a koupili si v obchůdku spoustu dobrot. Jako kešu oříšky, oreo zmrzlinu, zvýkačky hubabuba, jahodovou Fantu, čínské polévky a udělali si fajn večer s filmem.


Žádné komentáře:

Okomentovat