pondělí 3. října 2016

22. 9. 2016 výlet na Pura Ulun Danu Breatan

První výlet v Bedugul jsme udělali na chrám Ulun Danu Breatan, neboli chrám jezerní bohyně plodnosti. Po zaplacení částky, kterou si zřejmě oficír akorát vymyslel, jsme vstoupili do udržovaného areálu vodního chrámu. Tento chrám byl postaven v roce 1633 na okraji jezera Bratan, který tvoří kráter vyhaslé sopky. Bedugul se nejmenuje město, ale je to označení pro celou horskou oblast. Takže přesné místo na mapě je k nenalezení. 
U toho pravého jezera jsme bydleli, zbylá jezera jsme objeli na motorce



Vstupní brána do areálu chrámu
 
Tento chrám je vyobrazený na bankovce 50.000 Rp 
Žraločí chodník

Chrám a jezero Breatan, někde psáno Bratan
Bláznivé žáby v zahradě
Na břehu jezera připravené pruty na chytání ryb
Andělská trumpeta
Relaxíček v zahradě




Po cca hodinové procházce v areálu chrámu jsme vyrazili směrem k botanické zahradě. Měla se nacházet jen kousíček od areálu chrámu podle mapky, kterou jsme dostali v hotelu. Po zadání do navigace, byla sice zahrada blízko, ale cesta k ní byla dosti oklikou. Zahrada se tyčí na kopci a navigace psala celkový čas 25 minut. No nic, přesto jsme vyrazili. Bedugul leží v nadmořské výšce cca 1500 m nad mořem, tudíž se tu mění počasí každou minutu. Po cestě nás zastihl déšť, a tak jsme zaběhli do první restaurace, dali si fresh juice a kuřecí stehno s nějakou pálivou omáčkou a s rýží. Vcelku moc dobré. Když přestalo pršet dali jsme se na cestu zpět do hotelu. Po dešti bylo docela chladno a já samozřejmě zmrzlá a bez mikiny. Po minutě chůze a myšlenkách jak dlouhá cesta nás čeká, zastavuje u nás bílé auto a my naskakujeme. Zastavila nám paní řidička z našeho hotelu, která zajišťuje zdarma transport pro hotelové hosty. Byla opravdu jak anděl seslaná, po malé chvilce vyskakujeme před naší vilou a po zavření dveří se opět rozpršelo.  
Džusíček za deště
V Bedugulu je oproti jižnímu Bali, kde převládá balijský hinduismus,  znát vliv islámu. Údolím se nesl zvuk z reproduktorů, svolávající věřící k modlitbě. Vcelku pošmurné počasí může vzít na kráse této oblasti, avšak nám se i přesto Bedugul moc líbil. Žádní nahánějící chlapíci, žádní prodejci, jen příroda, pár turistů a my.

Žádné komentáře:

Okomentovat