středa 28. září 2016

Výšlap na Mount Batur 21. 9. 2016

Mount Batur je stále aktivní sopka, nacházející se ve střední části ostrova Bali. Dosahuje 1717 m n. m. Na tuto sopku se pořádají každodenní výpravy za východem slunce. Takže jak jistě pochopíte, ani my nesměli chybět. V hotelu jsme si teda zarezervovali místo, zaplatili RP 300.000 za osobu a kolem 2. hodiny ranní vše začalo. U hotelu nás vyzvedlo auto a společně s dalšími čtyřmi účastníky jsme jeli směr základna nedaleko sopky. Tam jsme měli připravenou snídani. My si dali palačinky s čajem a po 15 minutách jsme opět nasedli do auta a už jeli směr sopka. Pod sopkou jsme se rozdělili do skupinek po 4. Jelikož nás bylo 6, tak jsme zrovna my byli přiřazeni ke dvojici z jiného auta. No a hádejte odkud byli.....nééé, češi to nebyli.....byli to Australané, takže jsme celou cestu měli s procvičováním angličtiny. 
Pohled na sopku s měsícem a zábleskem něčí baterky
Naše průvodkyně byla Balijka, která neuměla skoro vůbec anglicky, ale o to byla moc nápomocná. Skákala po lávové, prašné cestičce jako laňka a každému ve skupince pomohla v náročných situacích. Představte si, že ona chodí každý den s lidmi na východ slunce. Wááá, blázen, ale co ji zbývá. 

Na vrchol jsme dorazili pár minut po páté hodině ranní a necelou hodinku čekali na východ slunce.
V tomto "mezičase" jsme dostali druhou snídani a to toust s rozmačkaným banánem a uvařená vajíčka v páře vulkánu. Tak to psali v itineráři, těžko říct, zda byly opravdu z páry vulkánu. Každopádně snídaně byla výborná a teplá vajíčka aspoň trošku zahřála. Po výšlapu byl člověk splavený a nahoře hotová Sibiř.



Ondra dokumentarista



Mount Abang 2151 m n. m. a neaktivní stratovulkán Agung 3142 m n. m.

Naše průvodkyně a australský pár

Kdo jiný tady nesměl chybět než ....vopičáci
Ukořistěná snídaně




Na cestě dolů






Ještě jsem vám zapomněla říct, že na Bali jsem si opravdu nebrala kvalitní obuv, takže jak to dopadlo uvidíte v následujícím videu. 





Výhled z okénka auta
Více informací o agentuře si můžete přečíst zde http://www.pinehbalitours.com/volcano-batur-sunrise-tour.html

Žádné komentáře:

Okomentovat