sobota 24. září 2016

Bali 2016 - Padangbai

18. 9. jsme vyrazili z Ubud do přístavního městečka Padangbai. Z Ubudu jsme si zavolali Grab (něco jako Uber v Čechách) a jeli za RP 164 000.  



V Padangbai jsme byli  ubytovaní na 3 noci v Bagus Homestay. Ubytování bylo docela fajn, sice bez teplé vody a jako deku jsme radši používali náš spacák, ale rodinka byla moc milá a vcelku i čistotná. Nejvíce se nám líbil způsob snídaňové objednávky. Člověk si vybral z předloženého lístku snídani, stanovil čas, ve který chce snídat a přesně v tu dobu byla snídaně připravená před pokojem na terásce. 





Padangbai je, jak už jsem výše psala, přístavní město, ze kterého se vyráží na ostrov Lombok nebo na Gili ostrovy, takže o turisty zde opravdu nebyla nouze. Další městečko, kde na nás stále někdo něco pokřikoval a chtěl z nás dostat prachy.
Podle doporučení průvodce jsme se vydali na Blue Lagoon Beach a druhý den na White Sand Beach. 

Blue Lagoon Beach
Pěkná zátoka s možností šnorchlovat. Jak na pláži, tak v oceánu se dalo najít spousty odpadků, ale furt se to ještě dalo. Oproti tomu White Sand Beach byla začínající skládka. Odpadky v moři, na pláži, na přístupové cestě, prostě všude. Hnus, děs! 










White Sand Beach
Cesta k pláži byla kamenná a vypadala, že vede maximálně na skládku.

Cesta k pláži
Cesta k White Sand Beach




Odpadky na pláži





Žádné komentáře:

Okomentovat