pátek 16. září 2016

Bali 2016 - první část

Na Bali jsme odlétali z Perthu ve 20:20 a to hned s 15 minutovým zpozděním. K letenkám jsme si museli přikoupit za 6 dolarů přemístění našich míst, tak abychom seděli vedle sebe a ne každý na jiné straně letadla. Cesta byla bez jídla v ceně letenky, a jelikož jsme stále hladoví, museli jsme si koupit jídlo. Už radši ani nevím za kolik. Měli jsme to štěstí, že vedle nás přes uličku seděla partička nadržených Australanů na párty na Bali, takže jsme se mohli celý čtyřhodinový let učit anglicky a spolu s námi i celé letadlo.


Perth letiště
Perth letiště
Mapa Bali
Z letiště v Denpasaru jsme vylezli okolo 1 hodiny ranní a vydali se na cestu do hotelu. Ten byl cca 38 minut chůzí od letiště. Cesta byla únavná, a jelikož jsme přiletěli za deště, museli jsme dávat pozor na kaluže a na otravné taxikáře, kteří na nás stále troubili a přibržďovali se slovy "transport" a "taxi". 
Hotel jsme měli 400 metrů od pláže a kousíček od hlavní turistické třídy. V hotelu jsme spali za $9 noc/osoba s klimatizací.  
Naše první jídlo v Kutě
 Toto byla naše snídaně v Kutě. Moc velká dobrota. Sladká houska s krémovým potěrem a myšíma hovínkama.



Naše teráska se vstupem do pokoje

Výhled na zahradu z terasy 
Památník jako vzpomínka na teroristický útok v roce 2002
Pohled z obchodního centra na moře
Bláznivá ulička

Úžasné nudle s vajíčkem na vrch
Beach Kuta
Po dvou dnes jsme se přesunuli z Kuty do Ubudu. Objednali jsme si něco jako Uber (název nevím a Ondra spí) za $13 a jeli hodinu a půl. Naše další ubytování je tedy v Ubudu v pohodovém homestay za  $9/noc/osoba se snídaní. Jsme moc zvědaví na zítřejší snídani.  Určitě podáme info.

Výhled z pokoje na chrám, který je součástí ubytování 


Kousíček od našeho ubytování jsme našli Warung - místní restauraci, kde jsme si dali naše první jídlo tady. Ceny v celku dobré a jídlo chutné. 
Ovocná mísa s mlékem a ledem


Žádné komentáře:

Okomentovat