pondělí 21. března 2016

Crabfest 2016

Konečně volný víkend po 5 týdnech. Co víc si přát. Vyrazili jsme tedy mezi lidi a navštívili Crabfest 2016. Crabfest se konal v Mandurah, což je asi 77 km od nás z domova. Počasí nám zrovna moc nepřálo. Stále se honili mračna, ale i přes pár spadlých kapek jsme si festival moc užili. Ochutnali spoustu skvělého jídla a nakonec viděli i delfíny.
Festival byl doplněn o sochy z písku, takže cele DVĚ sochy si pro představu můžete prohlédnout níže. 



Je známo, že Mandurah je domovem pro velké množství volně žijících živočichů, jako jsou například delfíni a pelikáni. Nebudete tomu věřit, ale symbolem pro Mandurah je krab modrý. Takže proto se zde pořádá tento festival.
Mapa festivalu
Část města se rozprostírá na uměle vytvořených kanálech
Na festivalu byla celá řada zahraničních kuchyní doplněna o krabí masíčko. To je vám dobrota. My ochutnali thajské nudle s tofu, oříšky, zeleninou a vyloupaným krabím masem (bohužel nemáme fotku) a půlku celého kraba v nějaké tomatové omáčce s mletým masem, rýží a hranolky (foto níže).


Co říkáte na moje nové brýle, které jsem našla na dně oceánu  :-D I já pomáhám čistit oceán


Po krabích specialitách jsme si došli do Chocolateria San Churros na sladkou tečku dne. Dali si Churros, jakožto typickou španělskou dobrotu. Pro více informací můžete číhnout na jejich stránky ZDE.
Churros s hořkou čokoládou a karamelovým dipem, doplněna o pohárek studené čokolády s vanilkovou zmrzlinou
Delfín
Voda není krásně modrá, protože se jedná o řeku, která se vlévá do moře

Žádné komentáře:

Okomentovat