sobota 30. ledna 2016

Pinnacles rocks

V sobotu 23. 1. 2016 jsme se vydali na výlet. Vybrali jsme si Pinnacles rocks, které leží v Nambung National Park. Vznik útvarů je trochu záhada. Je několik teorií, které se snaží objasnit jejich původ. Například to mohou být lastury, které se slepily pod hladinou oceánu nebo ohořelé kmeny stromů, které zasypala duna a při dalších přechodech duny vystoupily na povrch. 

Vyrazili jsme kolem půl 11 a na místo dorazili něco kolem 13:30. Cestou jsme se ještě stavovali v Lancelinu na benzínce a sháněli kamarádovi paměťovou kartu do jeho foťáku, kterou si nechal doma v počítači. Na benzínce jsme nepochodili, takže mu pak půjčoval kartu Ondra (od Kačky) ze svého foťáku. 


Cesta byla fajnová. Hezky ubíhala, i když se může jet max 110 km/h. Okolo cesty se střídaly různé druhy vegetace. Kousíček za městem se tyčily obrovské stromy eukalyptu, dále křoviska se shořelými plochami a nakonec se nám ukázaly i písečné duny.



Obrovská duna písku

Další obrovská duna písku
Do areálu Pinnacles jsme zaplatili vstupné 12$ za auto. V areálu je maličké muzeum s prodejnou suvenýrů a vyhlídkový okruh skrze Pinnacles rocks. Okruh má dvě varianty. A to jednu pro pěší a druhou pro cestu autem. My se rozhodli pro obě varianty. Nejdříve jsme si to prošli, udělali fotky a poté projeli autem a dále pokračovali směr sandboardy v Lancelinu. Sandboarding je sjíždění dun na prkně, které vypadá jako snowboard. 

Pinnacles rocks






Cestou do Lancelinu jsme objevili odbočku směrem k oceánu. Nelenili jsme a narazili na zapomenutý kout Austrálie. Před námi se objevila malá vesnička, která měla atmosféru a i styl jako osada u Berounky. Do vesničky vedly jen písčité cesty, takže jsme odstavili auto a vydali se po svých. Šli jsme stále za zvukem moře až se před námi objevila zátoka.








Po procházce osady a zátoky jsme se vydali do Lancelinu. Tam jsme zjistili, že už je pozdě na půjčení sandboardů. Takže příště :)  Koupili si alespoň zmrzlinu a vydali se na cestu domů.

Žádné komentáře:

Okomentovat