pondělí 25. ledna 2016

Náš vozový park

Vzhledem k našemu neustálému stěhování, všeobecně značným vzdálenostem a nespolehlivé dopravě,  která je tu na denním pořádku, jsme si pořídili auto. Jmenuje se Chrysler Grand Voyager a je to velké sedmimístné auto. Vejdou se do něj všechny naše věci, včetně dvou horských kol.

Chrysler Grand Voyager



Poprvé za volantem
Poprvé za volantem
Jelikož jsme dva a Chrysler není úplně úsporné auto, rozhodli jsme se ještě pro jedno maličké autíčko. Koupili jsme si ho od Indky, která byla tvrdá a moc nám neslevila z ceny, ale budiž. Druhé je třídveřové prdítko Holden Barina. 

Holden Barina
Obě naše auta jsou automaty a zatím slouží dobře. Tak snad u toho zůstanou, neboť oprava by vyšla asi jako další nové auto :-D
Ježdění v Austrálii je velmi jednoduché. Všude jsou přehledné silnice, trošičku zdlouhavé semafory, málo dopravních značek a hlavně klidní a vyrovnaní řidiči :-D Po městě se zde může jezdit 60 km/h, ale nikdo to nedodržuje. Kolikrát, i když jedu přes 70km/h, mě auta předjíždějí.
Momentálně jezdíme všude autem. Pohodlí nadevše! Cesta do školy mi teď trvá 23 minut, místo hodiny a deseti minut autobusem. Většinu cesty jedu přímo za nosem, z toho asi 7x odbočím.

Cesta do školy
Cena benzínu se tu udává za 100 litrů, momentální cena je 136 $/100 l.


Žádné komentáře:

Okomentovat