pondělí 7. prosince 2015

Moje škola Lexis


Tak jo. Konečně vám napíši článek o mojí škole. Jmenuje se Lexis English a leží ve Scarborough Beach, 4 minuty chůzí od oceánu. Pokud zrovna nečekáte 5 minut na semaforech.

Mapa cesty od školy na pláž

Škola je ukryta v takovém malinkatém obchodním centru. Člověk by vůbec neřekl, že tam je, ale jakmile se ocitne v atriu budovy, vstoupí do jiného světa. Na nástěnkách jsou inzeráty všeho druhu. Uprostřed tabule s týdenním plánem, stolečky a vstup do recepce. Škola je rozložena do dvou podlaží. V přízemí je vedení školy, učebny a záchody. V prvním patře je zbytek učeben (dohromady 17 tříd), kuchyňka se šesti mikrovlnkami, počítače, spousty míst na sezení a koutek pro cestovatele. 


Ve škole je momentálně přes 300 studentů. Z toho 45% tvoří Brazilci, 30% Asiati a 25% studentů je ze všech koutů Evropy. Čechů je tu cca 30. Třídy jsou max. po 16 studentech. První den se píše rozřazovací test a cca 5 minut probíhá konverzace s managerem školy Paulem. V mezičase, kdy vyhodnocují test, se jde na pláž a udělají se fotky, které jdou rovnou na stránky školy http://lexisperth.com/

Ve škole je 6 úrovní a to: starter (nejnižší), elementary, pre-intermediate, intermediate, upper intermediate a advanced (nejvyšší). Já jsem na úrovni pre-intermediate. 

Škola nám začíná v 9:00. V 10:30 máme 15 minutovou přestávku a pokračujeme do 12:15. V pátek se končí ve 12, protože probíhá loučení se studenty, kteří skončili kurz a jedou domů. Do 13 máme přestávku na oběd. Odpolední vyučování probíhá do 14 hodin. Dopoledne se jede látka podle učebnice. Odpolední zaměření si každý zvolí podle svého uvážení a trvá tři týdny. Prvních 14 dní jsem měla gramatiku a teď mám frázová slovesa. Každé pondělí se píše test z lekce z předchozího týdne a krátká esej. 

Každý den je možné zajít na nějakou odpolední aktivitu. Buď na konverzační klub, testování australských piv, posilovací odpoledne, pracovní workshop, či v pátek na serfování, volejbal, piknik či barbeque. 

Hodina gramatiky

Páteční loučení

Konverzační klub - stolní tennis

Oběd na pláži
Kalendář aktivit na měsíc listopad 2015

Kalendář aktivit na měsíc prosinec 2015



Žádné komentáře:

Okomentovat