neděle 21. února 2016

Caversham Wildlife Park

Dne 20. 2. 2016 jsme se vydali s Kačkou a Ondrou do Caversham Wildlife Park. Park se nachází na severu Perthu, tedy asi 20 minut od našeho baráku. V parku žijí pouze zvířata, která jsou typická pro území Austrálie. Spatřili jsme klokany, netopýry, koaly, psy dingo, hady, nesčetně druhů ptactva a spousty dalších zvířat. Zajímavostí je, že o park se stará jedna rodina (rodiče a jejich syn a dcera) a nepřijímá žádnou pomoc od vlády. Fungují jenom ze vstupných a sponzorských darů. Za dospělého se zde platí 27$ a za studenta 19$.  


Plánek parku
Největší radost jsme měli z výběhu pro klokany. Hned za vraty nás vítal, tento krasavec.



Klokani polehávali všude po výběhu a nějací návštěvníci jim mohli být ukradení. Až do okamžiku, než jsme si vzali do ruky krmení. Néé dělám si srandu. Někteří klokani se ani nehnuli a pokračovali dále ve spánku. Ještě aby ne, lidé jim tam chodí každý den a minutu, co minutu jim nabízí krmení. Ve výběhu jsme narazili na albínské klokany, na klokany hbité (Agile Wallaby), klokany velké (Western grey kangaroo), klokany žlutonohé (Yellow Footed Rock Wallaby), klokany rudé (Red Kangaroo) a klokany bažinné (Swamp Wallaby) a na slečnu ze Slovenska, která tam dělá dobrovolníka a je v Perthu už přes 2 a půl roku.




Nalevo klokáně v kapse a albínský klokan
Opravdu spící (ne mrtvý) klokan s mláďátkem v kapse

V 11 hodin jsme šli na setkání s vombatem a jeho přáteli (Meet the Wombat & Friends). Přátelé jsou všechny zvířátka na následujících fotkách. Vombat je takový roztomilý medvídek, jehož hovínka mají tvar krychle. 
Focení s Vombatem
Kusu liščí (Common Brushtail Possum)
Kunovec velký (Spotted Tail Quoll)


A na závěr pár fotek koal a nás.



Ondra a modelky

Žádné komentáře:

Okomentovat